Fra kaffekopp til østerssopp

Lær å dyrke gourmetsopp i kaffegrut

Et praktisk kurs hvor du lærer metoden for å dyrke østerssopp i kaffegrut. Og får ta med din egen dyrkingspakke hjem.

Kurset starter med en kort introduksjon av bedriften Gruten, du får høre litt om hva vi driver med og hvordan det har seg at vi er så gira på kaffegrut.

Deretter beveger vi oss inn på kveldens tema, dyrking av østerssopp i kaffegrut. Østerssopp er en fantastisk god matsopp med store helse og miljømessige egenskaper. Og det som er ekstra flott er at denne soppen kan dyrkes frem på en rekke ulike substrater, inkludert kaffegrut. Noe de aller fleste av oss i Norge har god tilgang på.

Vi snakker litt om hvorfor kaffegrut egner seg godt for østerssoppdyrking og hvilke kriterier som er viktige for å lykkes. Vi går gjennom fremgangsmåten for østerssoppdyrking og belyser de ulike stadiene i prosessen. Deretter går vi over til den praktiske biten hvor du får blande din egen dyrkingspakke med soppsporer og kaffegrut.

Dyrkingspakken får du ta med hjem, og forhåpentligvis vil den i løpet av 5-7 uker produsere i en flott liten avling med supersunn og kjempe deilig østerssopp :)

Kurset varer 2 - 2 1/2 time (lengde litt avhengig av antall deltagere og spørsmål). Underveis byr vi på en kopp te og kaffe.

Deltageravgift inkluderer alt av materialer og ingredienser til å lage en dyrkingspakke. Og det blir mulighet til å kjøpe soppsporer til en gunstig pris (gjelder kun kurs i Oslo, eller ved bestilling på forhånd).

Spør gjerne om rabatt om du har vanskeligheter med å betale deltageravgiften. Vi vil gjerne ha med alle typer mennesker på kursene.

Vi holder veldig gjerne soppdyrkingskurs for soppforeninger, bedrifter og andre interesserte. Da kan vi bli enige om en fastpris. Ta kontakt på post@gruten.no

NB: Dette er et kurs om dyrking av østerssopp i kaffegrut. Kursholder
har ikke kunnskap eller mulighet til å berøre alle aspekter
knyttet til det å dyrke sopp. Om du ønsker mer info om soppdyrking
anbefaler vi bøkene til Paul Stamets. Se også vår workshop på engelsk som går litt mer i detalj på dyrking av østerssopp på andre substrater.

AVMELDING KURS: Påmelding er bindende og vi setter pris på at du som melder deg på gjør det med genuint ønske om å delta. Om du ikke kan delta selv, oppfordrer vi deg til å gi bort eller selge plassen til en venn eller familie. Du kan også bruke plassen til et seinere kurs (i løpet av det kommende året/12 måneder). Påmelding skjer i såfall ved å sende oss en mail. Deltagelse er avhengig av plass. Om det er snakk om sykdom er det mulig å få pengene tilbake, inntil 14 dager før kursdato. Send i såfall en mail til post@gruten.no, med kursnavn, dato for påmelding og navn på deltager.

Meld deg på et Grutenarrangement

19.
september
12:00 - 15:00
680

Offisielt arrangement i ØKOUKA 2020

Sted: Vollebekk Fabrikker, Brobekkveien 54, 0598 Oslo

Påmeldingsfrist: 12.sept

Pris: 680 kr - rabatt på ordinær pris (750 kr) pågrunn av ØKOUKA og covid 19 som betyr at vi må holde en noe redusert omvisning i containerne.

23.
august
12:00 - 14:00
550

Sted: Geitmyra skolehage (Kierschows gate 17, 0462 Oslo), i drivhuset til prosjektet Grenseløse grønnsaker og urter (Det norske hageselskap Oslo)

Påmeldingfrist: Onsdag 19.august.

Min 5 deltagere for å gjennomføre kurset.

9.
august
12:00 - 14:00
530

Practical workshop (shorter version of norwegian course "Fra kaffekopp til østerssopp")

Place: Vollebekk fabrikker, Brobekkveien 54, 0598 Oslo

Registration/payment: before august 5th - at www.gruten.no

Price: 530 NOK - small discount on ordinary price (600 NOK) because of Covid 19 which means a restricted farm tour.