Fra kaffekopp til østerssopp

Lær å dyrke gourmetsopp i kaffegrut

Et spennende kurs hvor du lærer metode og prosess for å dyrke østerssopp i kaffegrut. Og får lage og ta med din egen dyrkingspakke hjem. Bli med og lær noe nytt!

Kurset starter med en kort introduksjon om Gruten og du får høre litt om det vi driver med. Deretter beveger vi oss inn på tema soppdyrking. Østerssopp er en fantastisk god matsopp og det er skikkelig moro at den kan dyrkes frem på kaffegrut.

Vi snakker litt om hvorfor kaffegrut kan brukes til dette formålet, litt om utfordringer og hvilke kriterier som er viktige for å lykkes. Vi går gjennom fremgangsmåten for dyrkingen og belyser de ulike stadiene i prosessen. Og det du skal gjøre hjemme etter endt kurs. Vi synes det er viktig å gå gjennom nettopp nettopp det, da det øker sjansen for at du skal lykkes med dyrkingen. Deretter går vi over til den praktiske biten hvor vi alle lager en dyrkingspose med soppmycel og kaffegrut.

I løpet av kurset vil du også høre mer om hvordan man kan dyrke frem østerssopp med en litt annen metode enn den vi bruker på kurset, og som gjør det litt enklere å bruke egen kaffegrut. En slik lagvis metode brukes for Grutens dyrkesett som vi gir 10% rabatt på for kursdeltagere denne dagen.

Dyrkingsposen du tar med hjem begynner snart å utvikle seg ved riktig oppbevaring, og etter noen uker med litt pleie og tålmodighet vil du kunne høste sunn og smakful østerssopp til et deilig måltid :)

Innhold:

1. Velkommen

2. Noen ord om Gruten og det vi gjør

3. Litt om hvorfor kaffegrut egner seg til å dyrke østerssopp - og litt om utfordringene

4. Metode og prosess for dyrkingen + hvordan dyrke med "lasagna metoden"

5. Vi blander og lager dyrkingsposene

6. Kort omvisning av soppfarm (hvis vi er på stedet)

Tid for spørsmål underveis :)


Kurset varer ca 2 timer, litt avhengig av antall deltagere og spørsmål. Dersom kurset holdes der vi har soppfarmen blir det en kort omvisning i containerne rett etter kurset. Og mulighet til å kjøpe sopp. I såfall blir varighet på kurset litt lengre.

Deltageravgift inkluderer alt av materialer og ingredienser til å lage dyrkingsposen. Det er mulighet til å kjøpe soppmycel og filterposer for videre dyrking (gjelder kun kurs hos Gruten, eller ved bestilling på forhånd til post@gruten.no).

Er du student, lavtlønnet eller pågrunn av andre omstendigheter har vanskeligheter med å betale deltageravgiften send en mail til post@gruten.no. Så ser vi på muligheten for å gi en liten rabatt.

Vi holder veldig gjerne soppdyrkingskurs for soppforeninger, bedrifter og andre interesserte. Da kan vi bli enige om en fastpris. Ta kontakt på post@gruten.no

NB: Dette er et kurs om dyrking av østerssopp på kaffegrut. Kursholder
har ikke kunnskap eller mulighet til å berøre alle aspekter knyttet til det å dyrke sopp. Om du ønsker mer info om soppdyrking anbefaler vi bøkene til Paul Stamets. Se også vår workshop på engelsk som går litt mer i detalj på dyrking av østerssopp på andre substrater.

AVMELDING KURS: Påmelding er bindende og vi setter pris på at du som melder deg på gjør det med genuint ønske om å delta. Om du ikke kan delta selv, oppfordrer vi deg til å gi bort eller selge plassen til en venn eller familie. Du kan også bruke plassen til et seinere kurs (i løpet av det kommende året/12 måneder). Påmelding skjer i såfall ved å sende oss en mail. Deltagelse er avhengig av plass. Om det er snakk om sykdom er det mulig å få pengene tilbake, inntil 14 dager før kursdato. Send i såfall en mail til post@gruten.no, med kursnavn, dato for påmelding og navn på deltager.

Gjennomføring av kurs er avhengig av et minimum antall betalende deltagere/5 personer for egen organiserte kurs. Maks antall er delvis avhengig av smittevernregler.

Meld deg på et Grutenarrangement

30.
september
13:00 - 16:00
200
Ingen ledige plasser

Sted: Geitmyra skolehager

Tidsrammme: ca 3 timer (inkludert pause)

Påmeldingsfrist: 25.sept

Lav deltageravgift takket være støtte fra Oslo Kommune/Spirende Oslo