Fra kaffekopp til østerssopp

Lær å dyrke gourmetsopp i kaffegrut

Et praktisk kurs hvor du lærer metoden for å dyrke østerssopp i kaffegrut. Og får ta med din egen dyrkingspakke hjem.

Kurset starter med en liten introduksjon hvor du får høre mer om hva vi i Gruten driver med og hvorforr vi er så gira på kaffegrut.

Deretter beveger vi oss inn på kveldens tema, dyrking av østerssopp i kaffegrut. Østerssopp er en fantastisk god matsopp med store helse og miljømessige egenskaper. Og det som er ekstra flott er at denne soppen kan dyrkes frem på en rekke ulike substrater, inkludert kaffegrut. Noe de aller fleste av oss i Norge har god tilgang på.

Vi snakker litt om hvorfor kaffegrut egner seg godt for østerssoppdyrking og hvilke kriterier som er viktige for å lykkes. Vi går gjennom fremgangsmåten for østerssoppdyrking og belyser de ulike stadiene i prosessen. Deretter går vi over til den praktiske biten hvor du får blande din egen dyrkingspakke med soppsporer og kaffegrut.

Dyrkingspakken får du ta med hjem, og forhåpentligvis vil den i løpet av 5-7 uker produsere i en flott liten avling med supersunn og kjempe deilig østerssopp :)

Kurset varer 2 - 2 1/2 time (lengde litt avhengig av antall deltagere og spørsmål). Underveis byr vi på en kopp te og kaffe.

Deltageravgift inkluderer alt av materialer og ingredienser til å lage en dyrkingspakke. Og det blir mulighet til å kjøpe soppsporer til en gunstig pris (gjelder kun kurs i Oslo, eller ved bestilling på forhånd).

Spør gjerne om rabatt om du har vanskeligheter med å betale deltageravgiften. Vi vil gjerne ha med alle typer mennesker på kursene.

Vi holder veldig gjerne soppdyrkingskurs for soppforeninger, bedrifter og andre interesserte. Da kan vi bli enige om en fastpris. Ta kontakt på post@gruten.no

NB: Dette er et kurs om dyrking av østerssopp i kaffegrut. Kursholder
har ikke kunnskap eller mulighet til å berøre alle aspekter
knyttet til det å dyrke sopp. Om du ønsker mer info om soppdyrking
anbefaler vi bøkene til Paul Stamets. Se også vår workshop på engelsk som går litt mer i detalj på dyrking av østerssopp på andre substrater.

AVMELDING KURS: Påmelding er bindende og vi setter pris på at du som melder deg på gjør det med genuint ønske om å delta. Om du ikke kan delta selv, oppfordrer vi deg til å gi bort eller selge plassen til en venn eller familie. Du kan også bruke plassen til et seinere kurs (i løpet av det kommende året/12 måneder). Påmelding skjer i såfall ved å sende oss en mail. Deltagelse er avhengig av plass. Om det er snakk om sykdom er det mulig å få pengene tilbake, inntil 14 dager før kursdato. Send i såfall en mail til post@gruten.no, med kursnavn, dato for påmelding og navn på deltager.

Gjennomføring av kurs er avhengig av et minimum antall betalende deltagere/5 personer for egen organiserte kurs.

Meld deg på et Grutenarrangement