Fra kaffekopp til østerssopp

Lær å dyrke gourmetsopp i kaffegrut

Et spennende kurs hvor du lærer metode og prosess for å dyrke østerssopp i kaffegrut. Og får lage og ta med din egen dyrkingspakke hjem.

Dette er vårt hovedkurs på tema soppdyrking i kaffegrut. Her er det god mulighet til å lære mye og etter kurset har du gode forutsetninger for å lykkes med dyrkings prosessen der hjemme.

Kurset starter med en liten introduksjon hvor du får høre mer om hva vi i Gruten driver med og hvorfor vi er så gira på kaffegrut. Vi snakker litt om bruk av kaffegrut til andre formål enn soppdyrking, blant annet i hage og til pleie av huden.

Deretter beveger vi oss inn på tema for kurset. Østerssopp er en fantastisk god matsopp og det er skikkelig moro at denne gourmet maten kan dyrkes frem på kaffegrut. Noe de aller fleste av oss i Norge har god tilgang på.

Vi snakker litt om hvorfor kaffegrut kan brukes til dette formålet, litt om utfordringer og hvilke kriterier som er viktige for å lykkes. Vi går gjennom fremgangsmåten for dyrkingen og belyser de ulike stadiene i prosessen. Deretter går vi over til den praktiske biten hvor du får blande din egen dyrkingspakke med soppsporer og kaffegrut. Vi viser også frem Grutens dyrkesett som bruker en litt annen metode en den i går gjennom på kurset og som er litt lettere å få til uten kursing. Vi gir litt rabatt på dyrkesettet for kursdeltagere, kanskje vil du gi bort en i gave eller til deg selv?

Dyrkingspakken vi lager på kurset får du ta med hjem, og etter noen uker med riktig pleie og litt tålmodighet vil du kunne høste sunn og smakful østerssopp til middag :)

Kurset varer ca 2-2 1/2 time (eksakt lengde avhengig av antall deltagere og spørsmål). Underveis byr vi på en kopp te og kaffe. Hvis kurset holdes hvor vi har soppfarmen blir det en omvisning i containerne rett etter kurset. Og mulighet for å handle østerssopp og andre Grutenvarer.

Deltageravgift inkluderer alt av materialer og ingredienser til å lage en dyrkingspakke. Det blir mulighet til å kjøpe soppsporer til en gunstig pris (gjelder kun kurs hos Gruten, eller ved bestilling på forhånd til post@gruten.no).

Er du student, lavtlønnet eller pågrunn av andre omstendighete har vanskeligheter med å betale deltageravgiften send en mail til post@gruten.no. Så ser vi på muligheten for å gi en liten rabatt.

Vi holder veldig gjerne soppdyrkingskurs for soppforeninger, bedrifter og andre interesserte. Da kan vi bli enige om en fastpris. Ta kontakt på post@gruten.no

NB: Dette er et kurs om dyrking av østerssopp på kaffegrut. Kursholder
har ikke kunnskap eller mulighet til å berøre alle aspekter
knyttet til det å dyrke sopp. Om du ønsker mer info om soppdyrking
anbefaler vi bøkene til Paul Stamets. Se også vår workshop på engelsk som går litt mer i detalj på dyrking av østerssopp på andre substrater.

AVMELDING KURS: Påmelding er bindende og vi setter pris på at du som melder deg på gjør det med genuint ønske om å delta. Om du ikke kan delta selv, oppfordrer vi deg til å gi bort eller selge plassen til en venn eller familie. Du kan også bruke plassen til et seinere kurs (i løpet av det kommende året/12 måneder). Påmelding skjer i såfall ved å sende oss en mail. Deltagelse er avhengig av plass. Om det er snakk om sykdom er det mulig å få pengene tilbake, inntil 14 dager før kursdato. Send i såfall en mail til post@gruten.no, med kursnavn, dato for påmelding og navn på deltager.

Gjennomføring av kurs er avhengig av et minimum antall betalende deltagere/5 personer for egen organiserte kurs. Maks antall er delvis avhengig av smittevernregler.

Meld deg på et Grutenarrangement

28.
august
13:00 - 15:00
600

Sted: Geitmyra skolehage (Kierschows gate 17, 0462 Oslo), ved prosjektområdet til Grenseløse grønnsaker og urter (Det norske hageselskap Oslo.

Påmeldingfrist: mandag 22.aug.