Lær å lage Grutensåpa

Ta med kaffeskrubbsåpe hjem

På dette praktiske kurset lærer du å lage naturlig såpe. Vi benytter den samme oppskriften som i Grutensåpa. Det innebærer bruk av økologiske ingredienser og kaldprosess metoden, en fremgangsmåte hvor ingen av råstoffene varmebehandles og med det beholdes også all næringen i såpen.

Vi benytter oss av lut (base) som i reaksjon med oljen (syre) danner såpe. Dette er en prosess som ikke er helt ufarlig og alle som er med på kurset må ha med gummihansker, briller (til vern mot sprut fra luten) og forkle.

Vi lager såpen sammen og alle får ta med seg litt såpe hjem. Der må såpen ligge lunt i 3-4 uker for å "modnes" før den kan brukes. Det ferdige produktet er en næringsrik og pleiende såpe som effektivt fjerner lukt og skitt fra hender, og gir nytt liv til huden din. Hver såpe får et naturlig og personlig preg. En fin gave et det også! :)

Kursavgiften inkluderer alle ingredienser til å lage såpen. Deltagere må ta med seg en liten beholder (feks tom melkekartong) til å ta med såpen hjem, samt briller til vern mot lut og gummihansker.

NB: Gjennomførelse av kurset er avhengig av minimum 5 påmeldte. Kurset tar 2 - 2 1/12 time

Spør gjerne om rabattert pris om du er student, pensjonist eller på annen måte har liten inntekt.

AVMELDING KURS: Påmelding er bindende og vi setter pris på at du som melder deg på gjør det med genuint ønske om å delta. Om du ikke kan delta selv, oppfordrer vi deg til å gi bort eller selge plassen til en venn eller familie. Du kan også bruke plassen til et seinere kurs (i løpet av det kommende året/12 måneder). Påmelding skjer i såfall ved å sende oss en mail. Deltagelse er avhengig av plass. Om det er snakk om sykdom er det mulig å få pengene tilbake, inntil 14 dager før kursdato. Send i såfall en mail til post@gruten.no, med kursnavn, dato for påmelding og navn på deltager

Meld deg på et Grutenarrangement

19.
september
12:00 - 15:00
680

Offisielt arrangement i ØKOUKA 2020

Sted: Vollebekk Fabrikker, Brobekkveien 54, 0598 Oslo

Påmeldingsfrist: 12.sept

Pris: 680 kr - rabatt på ordinær pris (750 kr) pågrunn av ØKOUKA og covid 19 som betyr at vi må holde en noe redusert omvisning i containerne.

23.
august
12:00 - 14:00
550

Sted: Geitmyra skolehage (Kierschows gate 17, 0462 Oslo), i drivhuset til prosjektet Grenseløse grønnsaker og urter (Det norske hageselskap Oslo)

Påmeldingfrist: Onsdag 19.august.

Min 5 deltagere for å gjennomføre kurset.

9.
august
12:00 - 14:00
530

Practical workshop (shorter version of norwegian course "Fra kaffekopp til østerssopp")

Place: Vollebekk fabrikker, Brobekkveien 54, 0598 Oslo

Registration/payment: before august 5th - at www.gruten.no

Price: 530 NOK - small discount on ordinary price (600 NOK) because of Covid 19 which means a restricted farm tour.