Lær å lage Grutensåpa

Ta med kaffeskrubbsåpe hjem

Status Gruten juni 2024:

Sommeren 2023 la vi ned sopp produksjon på Vollebekk (les mer om hvorfor her). Og har siden tatt det rolig og hatt begrenset med aktivitet. Inkludert kursvirksomhet. Vi jobber nå med noen ideer og muligheter for å kunne drive videre. Og vil komme med oppdateringer og mer info etterhvert. Og legge ut eventuelle kurs her på nettsiden og på facebook når det er aktuelt.

Takk for forståelse og støtte!

Siri/Gruten

På dette praktiske kurset lærer du å lage naturlig såpe. Vi benytter den samme oppskriften som i Grutensåpa. Det innebærer bruk av økologiske ingredienser og kaldprosess metoden, en fremgangsmåte hvor ingen av råstoffene varmebehandles og med det beholdes også all næringen i såpen.

Vi benytter oss av lut (base) som i reaksjon med oljen (syre) danner såpe. Dette er en prosess som ikke er helt ufarlig og alle som er med på kurset må ha med gummihansker, briller (til vern mot sprut fra luten) og forkle.

Vi lager såpen sammen og alle får ta med seg litt såpe hjem. Der må såpen ligge lunt i 3-4 uker for å "modnes" før den kan brukes. Det ferdige produktet er en næringsrik og pleiende såpe som effektivt fjerner lukt og skitt fra hender, og gir nytt liv til huden din. Hver såpe får et naturlig og personlig preg. En fin gave et det også! :)

Kursavgiften inkluderer alle ingredienser til å lage såpen. Deltagere må ta med seg en liten beholder (feks tom melkekartong) til å ta med såpen hjem, samt briller til vern mot lut og gummihansker.

NB: Gjennomførelse av kurset er avhengig av minimum 5 påmeldte. Kurset tar 2 - 2 1/12 time

Spør gjerne om rabattert pris om du er student, pensjonist eller på annen måte har liten inntekt.

AVMELDING KURS: Påmelding er bindende og vi setter pris på at du som melder deg på gjør det med genuint ønske om å delta. Om du ikke kan delta selv, oppfordrer vi deg til å gi bort eller selge plassen til en venn eller familie. Du kan også bruke plassen til et seinere kurs (i løpet av det kommende året/12 måneder). Påmelding skjer i såfall ved å sende oss en mail. Deltagelse er avhengig av plass. Om det er snakk om sykdom er det mulig å få pengene tilbake, inntil 14 dager før kursdato. Send i såfall en mail til post@gruten.no, med kursnavn, dato for påmelding og navn på deltager

Meld deg på et Grutenarrangement

22.
september
13:00 - 16:00
650

Sted: Geitmyra skolehager

Tidsrammme: ca 3 timer (inkludert pause). Påmeldingsfrist: 16.sept.

Deltageavgift/650 kroner inkluderer å lage markkompostbinge, fylt med meitemark (red wriggler) og startjord/materiale.

22.
september
13:00 - 16:00
400

Sted: Geitmyra skolehager

Tidsrammme: ca 3 timer (inkludert pause) Påmeldingsfrist: 16.sept

Deltageravgift/400 kroner er kurs uten å lage markompostkompostbinge.

22.
september
13:00 - 16:00
1000

Sted: Geitmyra skolehager

Tidsrammme: ca 3 timer (inkludert pause) Påmeldingsfrist: 16.sept

Deltageravgift/1000 kroner er for deg som deltar sammen med en annen person (for eks samboer) og dere lager 1 stk markkompostbinge sammen.